top of page

Τροπικά φυτά για το εσωτερικό του σπιτιού

Updated: Aug 21

Αν θέλετε μια πινελιά φύσης και χρώματος στο σπίτι σας τότε χωρίς καμία αμφιβολία πρέπει να στηριχτείτε στην δύναμη των φυτών. Ειδικότερα τα τροπικά φυτά με τις ζωηρές αποχρώσεις και μοναδικά σχήματα είναι πολύ καλή επιλογή για να δώσετε χρώμα στα δωμάτια σας. Αν θέλετε το τροπικό τοπίο στο σπίτι σας εδώ είναι 10 μοντέρνα τροπικά φυτά που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα στα φυτώρια.


1. Μονστέρα (Monstera deliciosa)



Αρκετά γνωστό φυτό η μονστέρα για τα μεγάλα και γυαλιστερά φύλλα του, αρκετά δημοφιλής επιλογή για να προσθέσετε μια πινελιά τροπικής αίσθησης στον χώρο σας. Είναι πολύ εύκολο στην φροντίδα και έχει αρκετά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, ένα μεγάλο φυτό μονστέρας είναι ένα εξαιρετικό σημείο εστίασης για κάθε δωμάτιο.


2. Πουλί του παραδείσου (Strelitzia reginae)



Εμβληματικό φυτό η στερλίτσια με τροπικό αέρα διαθέτει μεγάλα φύλλα που μοιάζουν με αυτά της μπανανιάς, ενώ τα εντυπωσιακά πορτοκαλί και μπλέ λουλούδια μοιάζουν με πουλί που πετάει. Σίγουρα σε οποιδήποτε δωμάτιο θα δηλώσει παρόν


3. Φυλλόδεντρο (Philodendron Pink Princess)



 Εντυπωσιακό τροπικό φυτό που διαθέτει όμορφο βαθυπράσινο φύλλωμα μαρμάρινο με ροζ ποικιλότητα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα showstopper και προσθέτει ένα ποπ χρώμα σε κάθε δωμάτιο.


4. Βρομέλια (Bromeliaceae)



Οι βρομέλιες διατίθενται σε μεγάλες ποικιλίες χρωμάτων και σχημάτων καθιστώντας τις μια ευέλικτη επιλογή για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Τα όμορφα και ζωηρά λουλούδια σε συνδιασμό με το μοναδικό φύλλωμα τους προσθέτουν άμεση τροπική έλξη σε κάθε χώρο.


5. Χόγια (Hoya carnosa Krimson Queen)



 Αυτό το τροπικό φυτό διαθέτει ποικίλα πράσινα και ροζ φύλλα που προσθέτουν μια πινελιά ιδιοτροπίας σε κάθε δωμάτιο, ενδείκνυται για κρεμαστά καλάθια για να δείχνει σαν χρωματιστός καταρράκτης.


6. Αλοκάσια (Alocasia Polly)



 Αν θέλετε μια πινελιά δραματικότητας στον χώρο η Alocasia Polly είναι μια σωστή και μοντέρνα επιλογή με εντυπωσιακά φύλλα σε σχήμα αιχμής βέλους και έντονα πράσινα φύλλα. Το μοναδικό φύλλωμα σίγουρα θα αποτελέσει αρχή συζήτησης.


7. Καλαθέα (Calathea Orbifolia)



 Αυτό το τροπικό φυτό διαθέτει αρκετά μεγάλα στρογγυλά φύλλα με εντυπωσιακές ασημί και πράσινες ρίγες. Το μοναδικό του μοτίβο προσδίδει κομψότητα σε κάθε δωμάτιο.


8. Σανσιβιέρια ή φυτό φιδιού (Sansevieria trifasciata)



 Αρκετά δημοφιλής επιλογή η σανσιβιέρια για να προσθέσετε μια πινελιά τροπικού πρασίνου στον χώρο σας, Τα ψηλά όρθια φύλλα προσθέτουν ύψος και δράμα σε κάθε δωμάτιο ενώ η συντήρηση του είναι πολύ εύκολη γεγονός που το καθιστά πολύ καλή επιλογή για αρχάριους ιδιοκτήτες φυτών.


Ζάμια (Zamioculcas zamiifolia) 



Πολύ ανθεκτικό τροπικό φυτό με γυαλιστερά πράσινα φύλλα, η ζάμια προσθέτει στον χώρο μια τροπική κομψότητα, ενώ η ευκολία συντήρησης και η μοναδική του εμφάνιση το καθιστά εξαιρετική επιλογή.


Ανθούριο (Anthurium)



Τα ανθούρια είναι γνωστά φυτά από τα εντυπωσιακά κόκκινα άνθη και τα γυαλιστερά πανέμορφα φύλλα τους, η τροπική τους εμφάνιση και τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους αδιαμφισβήτητα μπορούν να φωτίσουν τον χώρο σας.


Η ενσωμάτωση αυτών των 10 φυτών στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και τροπική κομψότητα στο χώρο σας, είτε ψάχνετε για ένα εντυπωσιακό φυτό είτε για μια πράσινη πινελιά, στην παραπάνω λίστα υπάρχει κάτι που ταιριάζει με το στυλ σας, μην καθυστερείτε λοιπόν και φέρτε την τροπική ζωή στο σπίτι σας.


Αρθρογράφος

Ζαραϊδώνης Εμμανουήλ (Υποψήφιος Διδάκτωρ Γ.Π.Α)

Commentaires


bottom of page